Арестуваха 22-годишен нидерландец за фалшив сигнал за бомба на контейнеровоз

Арестува 22-годишен мъж, подал фалшив сигнал за наличие на взривно устройство на борда на плаващия под флага на Панама контейнеровоз MSC LORENA (IMO: 9320403).

Припомняме, че в края на миналата година неизвестно тогава лице подаде сигнал до белгийската полиция, че „корабът ще бъде взривен, ако акостира в Антверпен“.

На MSC LORENA бе разпоредено да се насочи обратно към Влисинген, а за обработка в терминал на пристанище Антверпен влезе едва седмица по-късно, макар бордова проверка да не установи наличие на взривни устройства на кораба.

Задържаният е 22-годишен мъж от Нидерландия, според информация на портала PZC. Повдигнати са му обвинения за заплаха за терористично нападение.

Властите не съобщават мотивите на задържания.

Полицията в Нидерландия допусна, че са възможни и други арести, свързани с подадения фалшив бомбен сигнал.

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран