150 хил. лева за две работни лодки за НИК 421

Две работни лодки с извънбордови двигатели ще бъдат закупени за военния научно-изследователски кораб “Св. Св. Кирил и Методий” (НИК 421), става ясно от обявена от ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” обществена поръчка, установи справка на Maritime.bg.

В момента НИК 421 продължава плаването си с направление към Мар дел Плата в Аржентина. Към момента съдът се намира край архипелага Канарски острови. Хидрометеорологичната обстановка в района е изключително благоприятна.

От техническата документация по обявената обществена поръчка, докато корабът плава на първа полярна мисия, става ясно, че работните лодки ще бъдат предназначени за транспортиране на личен състав и материална част на море, за осигуряване на корабни дейности в сложни хидрометеорологични условия, както и товаро-разтоварни дейности на оборудван и необорудван бряг.

Изисквания към лодките са да са с клас на мореходност, позволяващ употребата им до значима височина на вълните от максимум 2 метра. Лодките са с твърдо дъно и надуваеми бордове и трябва да са с капацитет за превоз най-малко на 15 души личен състав и да имат максимална дължина до 6 метра.

Висшето военноморско училище “Н. Й. Вапцаров” е готово да разходи до 150 хил. лева без ДДС за двете работни лодки.

СЛЕДЕТЕ ТУК И В РЕАЛНО ВРЕМЕ ПОЗИЦИЯТА НА НИК 421

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Изкуствен интелект осигурява безопасно маневриране при ограничена видимост в Пристанище Варна

Как да се впрегне изкуственият интелект в морските технологии? Отговор дава мащабен европейски проект, в който участва Техническият университет - Варна. Това заяви пред

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент