Румен Николов: Наличието на по-голям спасителен кораб ще допринесе за по-ефективното оказване на помощ на море

Наличието на един по-голям (спасителен, б.а.) кораб, може да допринесе за по-ефективното оказване на помощ не само при медицинска евакуация, но и да не се случва – при по-тежки инциденти на море. Това каза в ефира на БНТ вицеадмирал (о.р.) Румен Николов, главен директор на Главна дирекция “Аварийно-спасителна дейност” към ИА “Морска администрация”.

Коментарът му е по повод проведената в събота медицинска евакуация на пострадал моряк от екипажа на моторен кораб SCOUT.

Вижте още във видеото:

България ще придобие многоцелеви аварийно-спасителeн кораб. В средата на миналата година бе направена първата крачка за очаквания от години наследник на нарязания на скрап “Перун”. ИА “Морска администрация” обяви обществена поръчка за компания, която да я подпомогне при изготвянето на пълната документация за избор на изпълнител на обществена поръчка с предмет за новия кораб и подпомагане на ИА „Морска администрация“ при възлагането.

Още по темата за спасителния кораб:

Последни новини

Последни новини

Изкуствен интелект осигурява безопасно маневриране при ограничена видимост в Пристанище Варна

Как да се впрегне изкуственият интелект в морските технологии? Отговор дава мащабен европейски проект, в който участва Техническият университет - Варна. Това заяви пред

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент