Откриха близо 2,5 тона кокаин на контейнеровоза MSC Lorena след подаден фалшив бомбен сигнал

Белгийските власти са открили 2 444 килограма кокаин на борда на плаващия под флага на Панама контейнеровоз MSC LORENA (IMO: 9320403), съобщи „Omroep Zeeland“, позовавайки се на данни на прокуратурата в Антверпен.

Maritime.bg припомня, че през миналия месец бе подаден фалшив сигнал за наличие на взривно устройство на борда на контейнеровоза.

По-късно бе арестуван 22-годишен нидерландец, срещу когото бяха повдигнати обвинения.

Разследващите не изключват да има пряка връзка между сигнала за бомба и откритото количество дрога на борда на кораба. Междувременно е арестуван още един 24-годишен гражданин на Нидерландия по подозрения за свързаност с подаването на фалшивия сигнал.

През миналата година в Пристанище Антверпен бяха заловени близо 110 тона кокаин, като това е нов рекорд, според съобщение на белгийските митнически служби. Година по-рано – в Антверпен са заловени 89,5 тона кокаин. Медии в страната наричат Антверпен „входна врата за кокаина от Латинска Америка към Европа“.

Mediterranean Shipping Company (MSC), която в началото на миналата година изпревари датската Maersk като най-голям контейнерен превозвач в света, пък бе описана от „Блумбърг“ като инфилтрирана от наркокартел от Балканите.

Последни новини

Последни новини