Бреговата охрана на Япония придобива още дронове SeaGuardian

Бреговата охрана на Япония добавя още два дрона към своя флот от безпилотни летателни апарати SeaGuardian (MQ-9B), съобщава “Никей”, предаде news.bg. Те ще следят за потенциално враждебна дейност в японски води.

Безпилотните апарати ще се използват за засичане на чуждестранни риболовни съдове и неидентифицирани кораби, опериращи незаконно в изключителната икономическа зона на Япония.

Дроновете ще бъдат разположени във военновъздушната база “Хачинохе” в префектура Аомори – подразделение на Морските сили за самоотбрана, където беше разположен и първият дрон SeaGuardian през октомври 2022 г.

Японската брегова охрана и Морските сили за самоотбрана на Япония ще използват съвместно разузнавателната информация, събирана от дроновете.

Конструиран от американската компания General Atomics, дронът SeaGuardian може да работи до 35 часа.

Дронът е оборудван с множество камери, които могат да предават данни в реално време. Освен това ще може да събира информация при аварии и операции по търсене и спасяване.

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент