ВВМУ представя възможностите за обучение пред младежи в Русе

Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ презентира възможностите за обучение пред ученици в град Русе днес. Учебното заведение предлага 12 цивилни специалности, както и седем специализации за курсанти. Сред тях са кибероперации, логистика на формированията на Военноморските сили, мехатроника, както и обучение по редица други програми, отговарящи на най-високите европейски и международни стандарти, информират от Областна администрация в крайдунавския град.

Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов” – Варна съвместно с Военномедицинска академия – София и Висшето военноморско училище предлагат и единствената в страната възможност за обучение по специалност „Военен лекар“. 

От 14.00 часа в зала „Европа“ на Доходното здание представители на ВВМУ ще се срещнат с ученици от 11-и и 12-и клас от региона. 

Последни новини

Последни новини

Почистиха паметника на подводничарите край Камчия, вандализиран с надписи „Слава на Украйна“

Граждани почистиха паметника на подводничарите край р. Камчия, който бе залят с боя от вандали през изминалите дни. "Свидетели сме на поредното вандалско посегателство

ММК призовава правителствата да насочат курса към бъдеще с нулеви емисии от корабоплаването

Международната морска камара (ММК) подкрепя разработването на Глобален стандарт за горива (GFS) като техническа мярка за намаляване на емисиите от корабоплаването. Според