Установиха 2,52 промила алкохол в кръвта на капитан на кораб, ударил понтонни къщи

Моторен кораб, превозващ пясък, се врязва в събота в района р.к.м. 11 на р. Сава в няколко понтонни къщи, съобщава полицията в Сърбия, информира местният портал RTS.

Снимка: “ИНСАЙДЪР СЪРБИЯ”

При инцидента няма пострадали, все още се оценяват нанесените материални щети.

Неназованият съд в съобщенията на полицията е изтеглен от района. Изданието “Инсайдър” съобщава, че става дума за плаващия под сръбски флаг кораб LEGET III (MMSI 279202584).

Министерството на вътрешните работи на Сърбия съобщи, че бордова проверка установява, че 65-годишният капитан на кораба и негов помощник-капитан са употребили алкохол.

2,52 промила алкохол в кръвта са отчели изследванията на капитана и 1,93 промила в кръвта на 71-годишния помощник, съобщи вестник “Данас”.

Започнало е разследване, което се извършва от служители на Инспекцията по безопасност на корабоплаването към Министерството на строителството, транспорта и инфраструктурата, с помощта на служители на звено “Речна безопасност” към МВР, по разпореждане на компетентната прокуратура.

Предстои да бъдат повдигнати обвинения срещу двамата мъже.

Видео, показващо нанесените при сблъсъка щети:

Последни новини

Последни новини

Изкуствен интелект осигурява безопасно маневриране при ограничена видимост в Пристанище Варна

Как да се впрегне изкуственият интелект в морските технологии? Отговор дава мащабен европейски проект, в който участва Техническият университет - Варна. Това заяви пред

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент