Сътресения в „Euronav“ след провала на сливането с „Frontline“

Семейство Саверис – един от най-старите родове, свързани с корабоплаването в Белгия, поиска смяна на целия надзорен съвет на „Euronav“ след провала на сливането с „Frontline“, което трябваше да създаде най-големия танкерен оператор в света.

Саверис контролират базираната в Антверпен и създадена през 1895 г. „Compagnie Maritime Belge“ (CMB), а през нея и пакет акции в „Euronav“. „Трейд Уиндс“ съобщи, че CMB настоява за извънредно общо събрание на акционерите възможно най-скоро.

От CMB заявиха, че ще се стремят да се справят с управлението на „Euronav“ и бъдещата си стратегия след срива на сливането.

Междувременно в понеделник стана ясно, че контролиращият „Frontline“ Джон Фредкинсен е увеличил до 20,31% участието си в „Euronav“, купувайки акции на стойност 74 млн. долара.

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран