Турция придоби пореден кораб за “енергийния си флот” в Черно море

Снимка: Хюриет

Турция е добавила нов кораб към “енергийния си флот”, който ще се присъедини към дейностите по експлоатацията на открития в Черно море газ, предаде турската частна телевизия НТВ и БТА.

Корабът “Мукавемет” ще започне дейности през следващия месец.

В изявление на министерството на енергетиката и природните ресурси на Турция се отбелязва, че работата по извеждането до сушата на откритите в Черно море 710 милиарда кубически метра природен газ продължава с пълна сила.

“С всеки изминал ден (нашият) енергиен парк, който се среща само в пет държави по света, укрепва своята мощ”, се посочва в съобщението. 

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент