200 млн. евро осигурява CMA CGM за декарбонизация на френската морска индустрия

Френската CMA CGM открива програма по „Енергийния фонд“ за набиране на проекти за ускоряване на декарбонизацията на морската индустрия в страната, съобщиха пред Maritime.bg от компанията.

„Енергийният фонд“ е създаден от Родолф Сааде, главен изпълнителен директор на компанията и председател на борда. Фондът ще осигури 1,5 млрд. евро за пет години по проекти за ускорен енергиен преход.

Сега CMA CGM набира проекти за декарбонизация на морската индустрия, които ще възлизат на 200 млн. евро.

Проекти могат да подават само компании от френската морска индустрия.

От CMA CGM коментират, че се приемат предложения в областта на корабоплаването, морския туризъм, рибарството, инфраструктурата, военноморската индустрия и възобновяемите енергийни източници.

Проектите ще бъдат допускани до финансиране според

Проектите ще бъдат избрани за финансиране въз основа на тяхното конкретно въздействие върху декарбонизацията на френската морска индустрия и икономическата им осъществимост. Някои от тях могат да получат споделени инвестиции от публичния сектор и частни оператори и да се възползват от помощта на експерти от сектора.

Последни новини

Последни новини

Ексклузивно: Говори капитанът на един от задържаните в Румъния риболовни кораби

Ексклузивно пред Maritime.bg говори капитанът на РК "ВЕНИ" Красимир Петров, който е сред десетимата задържани български риболовци в румънското пристанище Констанца. Снимки и