БАИ удостои със сертификат компания, инвестираща в пристанище край Силистра

Българска агенция за инвестиции удостои със Сертификат Клас А за инвестиция силистренското дружество „Марлин“. Марин Калушев – представител на „Марлин“ връчи днес Сертификата на д-р Юлиян Найденов – кмет на Община Силистра, съобщиха от общината.

Документът се връчва на фирмата за: изграждане на складова база за съхранение на зърно в гр. Силистра и услуги по складиране и съхраняване на товари; за направени инвестиции в размер на 50 милиона лева; за изграждане на силозна база с обхват от 200 хиляди тона и пристанищна инфраструктура; пристанище с до 6 кейови места и с капацитет до 7 хиляди тона на товарни и разтоварни дейности на денонощие.

При представяне на този сертификат инвеститорът може да ползва мерки за насърчаване на инвестициите от ЗНИ.

В случая държавата ще финансира изграждането на комуникации, водопреносна мрежа, от техническата инфраструктура.

„Марлин“ има одобрен генерален план като пристанище, от МРРБ, МОСВ, МТС.

Процесът на сертифициране на инвестиционни проекти съгласно ЗНИ се използва със система от насърчителни мерки за първоначални инвестиции в дълготрайни материални и нематериални активи и свързаните с тях нови работни места.

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран