Във Варна почетоха годишнина от рождението на капитан I ранг Димитър Добрев

Днес с военен ритуал и едноминутно мълчание Военноморският музей и Военноморските сили на Република България почетоха 155-ата годишнина от рождението на капитан I ранг Димитър Добрев, ръководил атаката при победата над турския крайцер „Хамидие“ по време на Балканската война.

Цветя на паметника в Морската градина поднесоха командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, директорът на музея д-р Мариана Кръстева, представители от Областния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва и от Съюза на ветераните и загиналите във войните.

В навечерието на отбелязването на годишнината представители на екипажа на КСР „Капитан I ранг Димитър Добрев“ почистиха прилежащото пространство около паметника на своя патрон и днес те също поднесоха цветя в знак на признателност.

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран