Maersk с иск за засядането на Ever Given в Суецкия канал

Датската корпорация Maersk е завела иск срещу конкурентната Evergreen за засядането на контейнеровоза EVER GIVEN преди две години в Суецкия канал.

EVER GIVEN блокира Суецкия канал от 23-и до 29-и март 2021 г.

Инцидентът стана причина за забавяне или пренасочване на най-малко 400 кораба. Непосредственият ефект се изрази в забавени доставки за пазарите в САЩ и Европа.

Датският ShippingWatch твърди, че 50 кораба на Maersk са били засегнати от засядането на EVER GIVEN и че конгломератът претендира за 43 млн. долара обезщетение от Evergreen, собственика на кораба Shoei Kisen Kaisha и мениджъра Bernhard Schulte.

Общите искове срещу Evergreen за засядането могат да възлязат на над 2 млрд. долара, като само Администрацията на Суецкия канал претендира за 900 млн. щ. долара обезщетение.

Блокиране на Суецкия канал

Последни новини

Последни новини

Почистиха паметника на подводничарите край Камчия, вандализиран с надписи „Слава на Украйна“

Граждани почистиха паметника на подводничарите край р. Камчия, който бе залят с боя от вандали през изминалите дни. "Свидетели сме на поредното вандалско посегателство

ММК призовава правителствата да насочат курса към бъдеще с нулеви емисии от корабоплаването

Международната морска камара (ММК) подкрепя разработването на Глобален стандарт за горива (GFS) като техническа мярка за намаляване на емисиите от корабоплаването. Според