Бангладеш забрани достъп до свои пристанища на 69 руски кораба

Забрана за влизане в пристанища са издали властите в Бангладеш за 69 руски кораба, съобщи посолството на федерацията в народната република. „Тази стъпка не означава край на вноса на руски стоки в тази страна“, коментират от посолството, предаде ТАСС.

„През януари 2023 г. външното министерство на Бангладеш предаде на компетентните ведомства на страната списък от 69 руски кораба, на които е забранено да влизат в морски пристанища в съответствие с едностранните санкции на САЩ“, казаха от посолството.

„Тази стъпка не означава спиране на вноса на стоки, тъй като под санкциите попадат само конкретни кораби“, подчертаха от дипломатическата мисия.

От дипломатическата мисия казаха още, че забраната не засяга доставките на зърнени товари.

„Доставките на руска пшеница за Бангладеш продължават да се осъществяват с кораби“, казаха от посолството.

„В периода от юли 2022 г. до януари 2023 г. за Бангладеш са изнесени 920 хил. тона зърнени товари от Русия“, уточниха от дипломатическата мисия.

Доставките на оборудване АЕЦ Рупур в Бангладеш също вървят по график, според посолството.

Последни новини

Последни новини

Почистиха паметника на подводничарите край Камчия, вандализиран с надписи „Слава на Украйна“

Граждани почистиха паметника на подводничарите край р. Камчия, който бе залят с боя от вандали през изминалите дни. "Свидетели сме на поредното вандалско посегателство

ММК призовава правителствата да насочат курса към бъдеще с нулеви емисии от корабоплаването

Международната морска камара (ММК) подкрепя разработването на Глобален стандарт за горива (GFS) като техническа мярка за намаляване на емисиите от корабоплаването. Според