Kpler придоби MarineTraffic и Fleetmon

Kpler, доставчик на аналитични данни и пазарна информация, обяви, че е придобила MarineTraffic и FleetMon, два доставчика на глобални AIS данни и морски анализи.

Сделката следва по-ранно придобиване на FleetMon от MarineTraffic, което води до координирано двойно придобиване за Kpler, според съобщение от пресслужбата на компанията.

От основаването си през 2007 г., базираната в Атина MarineTraffic се превърна в неразделна част от морската индустрия.

Базираната в Рощок FleetMon, също основана през 2007 г., предоставя AIS данни на водещи на пазара компании.

Комбинирането на силните страни на тези компании ще позволи на Kpler да отключи повече стойност за морския сектор и да повиши качеството на продуктите, данните и услугите, които предоставя на своите клиенти. Това идва във време на нарастващо търсене на нови дигитални инструменти, както и засилване на глобалните предизвикателства в цялата морска верига за доставки, казват от компанията.

През 2014 г. инженерите Франсоа Казор и Жан Майние се обединяват с убеждението, че търговията може да стане по-ефективна и устойчива, благодарение на гениалната технология за данни. Те започват да се фокусират върху много динамичните пазари на стоки, които отдавна се характеризираха с непълна, разнородна и често неточна информация. Двамата предприемачи стартират първото решение за проследяване на товари за процъфтяващия пазар на LNG, което бързо беше възприето в цялата индустрия, коментират от дружеството.

Kpler вече направи пет придобивания през последните 18 месеца и осигури над 200 милиона долара инвестиционно финансиране през 2022 г. от компаниите за частен капитал Five Arrows и Insight Partners.

След тези две нови придобивания, Kpler ще наеме над 500 служители по целия свят и ще обслужва повече от милион активни потребители.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран