Обсъдиха развитието на транспортни връзки с Азербайджан

Развитието на директните транспортни връзки бе обсъдено на видеоконферентната среща между Министерството на транспорта и съобщенията на Република България и Министерството на цифровото развитие и транспорта на Република Азербайджан.

Разговорът бе воден от заместник-министрите Николай Найденов и Рахман Хуматов с участието на представители на гражданските въздухоплавателни администрации, пристанищните оператори, автомобилните администрации, жп превозвачи и летище София.

В срещата участва и Н.Пр. Хюсейн Хюсейнов – извънреден и пълномощен посланик на Азербайджан в София.
Българският заместник-министър подчерта, че двете страни имат интерес от привличане на повече товарен трафик между Азия и Европа.


Азербайджанската страна посочи важността на Транскаспийския транспортен маршрут. Този коридор преминава през Китай, Казахстан, Азербайджан, Грузия и продължава през Турция за Западна Европа.


Николай Найденов и Рахман Хуматов подчертаха, че е необходимо организиране на експертни разговори по различните теми между българските и азербайджанските институции, с цел намирането на работещи модели за сътрудничество.

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран

Във Военноморска база Бургас отбелязаха 60-ата годишнина на Четвърти дивизион патрулни кораби

Във Военноморска база Бургас тържествено беше отбелязана 60-ата годишнина от създаването на 4-ти Дивизион патрулни кораби. Със заповед на тогавашния командващ на флота