Без семестриални такси за студентите в специалност „Корабостроене и морска техника“ в ТУ – Варна

Всички новоприети студенти за учебната 2023/2024 година в Технически университет – Варна в специалност „Корабостроене и морска техника“ няма да заплащат семестриални такси за целия курс на обучението си.

Специалността „Корабостроене и морска техника“ е единствена за България и държавата поема семестриалните такси за обучение на студентите, както за степен „бакалавър“, така и за квалификационна степен „магистър“.

Университетът има изградени традиционни връзки с Българската национална асоциация по корабостроене и кораборемонт (БНАКК), която обединява фирмите и предприятията – потребители на кадри в тази област.

Това гарантира практическото обучение, заплащането на стипендии и гарантираната работа на завършилите специалността.

За работещите, които желаят да повишат своята квалификация и получат степен “бакалавър” или степен „магистър“, има възможност за провеждане на учебни занятия по гъвкав график.

Всички специалности, по които се обучават студентите са с нови учебни планове и програми, които съответстват на предизвикателствата на съвременния свят и осигуряват подготвени специалисти за настоящия и бъдещия бизнес. За студентите е осигурена мобилност по програма ЕРАЗЪМ+ и възможности за частично обучение в други европейски и световни университети.

„Електроенергетика“, „Електроснабдяване и електрообзавеждане“ и „Топлотехника и инвестиционно проектиране“ са останалите специалности, по които студентите не дължат такси.

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран