Загина моряк от екипажа на потъналия в Черно море кораб

Загинал е моряк от 11-членния екипаж на потъналия във водите на Черно море край Новоросийск кораб SEAMARK (IMO: 8861034), съобщи РИА Новости, позовавайки се на информация на Министерство на извънредните ситуации на Руската федерация (МИСРФ).

Мъжът е починал на борда на друг съд, който е участвал в евакуацията, става ясно от разпространените данни.

Агенцията уточнява, че друг моряк от екипажа е в тежко състояние, но без да предоставя повече подробности.

По-рано от МИСРФ, цитирани от агенция ТАСС, уточниха, че всички моряци са евакуирани.

Междувременно от Росморречфлот уточниха пред агенциите, че целият екипаж е съставен от граждани на РФ.

Кораб SEAMARK, собственост на базирана в ОАЕ компания, отплава от Искендерун, Турция, на 5 февруари, ден преди силните земетресения, ударили Турция и Сирия и станали причина за спиране на обработката на кораби в пристанището.

SEAMARK потъна на 21 февруари край Кабардинка, Новоросийск, Руска федерация във водите на Черно море, след като се пречупи в тежка метеообстановка.

Западният междурегионален следствен отдел по транспорта на Руската федерация започна предварително разследване, като е възможно образуване на наказателно дело.

Още по темата:

Последни новини

Последни новини

Почистиха паметника на подводничарите край Камчия, вандализиран с надписи „Слава на Украйна“

Граждани почистиха паметника на подводничарите край р. Камчия, който бе залят с боя от вандали през изминалите дни. "Свидетели сме на поредното вандалско посегателство

ММК призовава правителствата да насочат курса към бъдеще с нулеви емисии от корабоплаването

Международната морска камара (ММК) подкрепя разработването на Глобален стандарт за горива (GFS) като техническа мярка за намаляване на емисиите от корабоплаването. Според