Санкциите не пречат на „Обединената корабостроителна корпорация“ да доставя модерно морско оборудване за руския флот

Наложените от Запада санкции не влияят на способностите на Обединената корабостроителна корпорация (ОКС) да доставя модерна и високотехнологична морска техника за Военноморския флот на Руската федерация, съобщават от предприятието, цитирани от ТАСС.

„Наложените санкции не оказаха значително влияние върху способността на ОКС да произвежда модерно и високотехнологично морско военно оборудване. Критично оборудването се създава от местното производство или се доставя от приятелски икономики“, казват от гиганта.

От корпорацията все пак признават, че 2022 г. не е била лесна и предприятията в групата работят в по-интензивен режим.

„Някои предприятия, фокусирани върху производството на отбранителни продукти, днес трябва да работят на три смени. Натовареността им е сравнима с тази от съветския период“, според ТАСС.

„Всички ключови поръчки, планирани за доставка през 2022 г., са построени и вече са прехвърлени на държавния клиент, или се тестват и ще бъдат приети във флота в близко бъдеще“, подчертат от холдинга.

Така в края на 2022 г. заводът „Севмаш“ предаде на ВМФ атомния подводен крайцер „Генералисимус Суворов“, а през ноември Адмиралтейските корабостроителници предсрочно вдигнаха флага на дизел-електрическата подводница „Уфа“. Средне-Невският корабостроителен завод през годината предаде на Тихоокеанския флот два противоминни кораба – „Пьотр Иличев“ и „Анатолий Шлемов“.

Последни новини

Последни новини

Ексклузивно: Говори капитанът на един от задържаните в Румъния риболовни кораби

Ексклузивно пред Maritime.bg говори капитанът на РК "ВЕНИ" Красимир Петров, който е сред десетимата задържани български риболовци в румънското пристанище Констанца. Снимки и