Беларус купува пристанище край Санкт Петербург

Беларус очаква през 2023 г. да бъде завършено придобиването на пристанищния комплекс „Бронка“ край Санкт Петербург, съобщи министърът на транспорта на страната Алексей Авраменко, цитиран от агенция „Белта“.

„Бронка е базово пристанище за трансбордиране на беларуски товари. Днес там се обработват стоки от основната номенклатура. Сделката е в ход, мисля, че ще бъде завършена в близко бъдеще. Говорим за закупуване“, коментира Авраменко.

Терминалът бе част от групата „Форум“ на руския олигарх Дмитрий Михалченко, който бе обвинен в корупция, припомня руското издание „Порт Нюз“. През февруари м.г. държавата прехвърли терминала на „Ростек“.

Неотдавна Беларус обяви намерения за изграждане на пристанищен терминал с капацитет от 7 млн. тона годишно за износ на калиеви торове в района на Мурманск.

„Бронка“ разполага с единствените дълбоководни терминали в пристанищния комплекс на Санкт Петербург – дълбочината на подходния канал и акваторията е 14,4 м.

Последни новини

Последни новини

Почистиха паметника на подводничарите край Камчия, вандализиран с надписи „Слава на Украйна“

Граждани почистиха паметника на подводничарите край р. Камчия, който бе залят с боя от вандали през изминалите дни. "Свидетели сме на поредното вандалско посегателство

ММК призовава правителствата да насочат курса към бъдеще с нулеви емисии от корабоплаването

Международната морска камара (ММК) подкрепя разработването на Глобален стандарт за горива (GFS) като техническа мярка за намаляване на емисиите от корабоплаването. Според