Американски кораб достави в Гърция военно оборудване за учения на НАТО в България

Плаващият под флага на САЩ автомобиловоз LIBERTY PRIDE (IMO: 9448114) е доставил в пристанище Александруполис, Гърция, оборудване за силите на НАТО в България и Гърция, съобщиха медии в южната ни съседка. Става дума за оборудване, което ще бъде използвано по време на учения в двете държави на Черно море, твърдят издания в Гърция.

В двете държави ще се проведат две големи военни учения на Atlantic Resolve 23 и Defender Europe 23, които са в контекста на военния конфликт в Украйна.

Гръцките издания твърдят, че освен оборудването, доставено сега от LIBERTY PRIDE, се очакват още доставки до края на август.

В Александруполис вече са разположени повече от двеста американски военнослужещи, за да координират и контролират транзитите в сътрудничество с пристанищните власти и гръцката армия.

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран