Русия ще субсидира морския си бизнес за закупуване на кораби

Руската програма за държавно субсидиране за закупуване на кораби може да бъде разширена, с което да се подкрепи придобиването от руския морски бизнес на до 85 кораба на обща стойност 150 млрд. рубли, съобщи ТАСС, цитирайки източник на в-к „Комерсант“.

Вероятно ще бъде подкрепено финансирането за придобиване на до 60 бълкера, до 10 контейнеровоза и още 15 други кораба от различен тип.

Руското правителство ще осигури до 70 млрд. рубли по програмата, а останалите средства ще са приоритетно осигурени банки.

Компаниите, които желаят да получат субсидии следва да докажат, че 50% от превозваните от тях товари са в рамките на външноикономическа дейност.

От руското Министерство на финансите заявяват, че въпросът за броя на корабите и източниците на финансиране по тази програма се разработват съвместно с Министерството на транспорта.

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран

Във Военноморска база Бургас отбелязаха 60-ата годишнина на Четвърти дивизион патрулни кораби

Във Военноморска база Бургас тържествено беше отбелязана 60-ата годишнина от създаването на 4-ти Дивизион патрулни кораби. Със заповед на тогавашния командващ на флота