Сузан Ковач: Необходимост е пълноценното участие на жените в морския сектор

Сузан Ковач е пореден успешен пример, който Maritime.bg представя на Международния ден на жената – 8 март.

Сузан Ковач

Сузан е родена в град Исперих.

От детска възраст е пленена от красотата на морето.

И е първа в семейството си, избирайки да гради кариера в морската индустрия.

Сузан има две магистратури – от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ по „Управление на пристанищата“ и от Технически университет – Варна по специалност „Техника и технологии за опазване на морето и околната среда“.

След завършване на образованието ми стажувах по програма „Старт на кариерата“ в Дирекция „Морска администрация“ – Варна и това предопредели избора ми на професия, разказва Сузан.

За работата си казва, че е сбъдната мечта.

В момента е главен инспектор, сектор „Пристанищен и екологичен контрол“, отдел „Преглед, освидетелстване и регистрация на кораби и корабопритежатели“ при ДМА – Варна.

Сузан казва, че е изпитвала трудности – най-вече с осигуряването на стаж.

Всички трудности се преодоляват с желание и упоритост, подчертава в същото време тя.

Необходимост е пълноценното участие на жените в морския сектор, според Сузан, която очаква да види индустрията без препятствия и бариери.

В днешно време виждаме все повече компании, които подкрепят женския пол и дават възможност за кариерно развитие в сектора и това ме радва, отбелязва още тя.

Пожелавам на всички жени да бъдат смели, да следват мечтите си, да имат мотивацията да се развиват, да не се страхуват да допускат грешки, казва Сузан Ковач.

Жени в морската индустрия

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран