Магдалена Танчева: Давайте, момичета!

Магдалена Танчева е пореден успешен пример, който Maritime.bg представя на Международния ден на жената – 8 март

Магдалена Танчева

Магдалена Танчева е родена във Варна.

Първа в своето семейство гради кариера в морската индустрия.

Завършва ПГ по електротехника със специалност „Промишлена електроника“, а след това и „Корабни машини и механизми“ в Технически университет – Варна.

Придобива и втора магистратура по „Инженерна екология“ в университета, а в момента изучава компютърно програмиране и японски език.

Тя е маханик на кораби от състава на K-Line.

Преди да започна обучението си в университета, никога не съм си представяла, че може да работя точно това, разкрива Магдалена.

Най-голямата емоция дойде, когато  разбрах, че съм одобрена за позиция на стажант в „Старгейт Маритайм“, разкрива Магдалена, която след завършването си се сблъсква с факта, че все още има компании, които не наемат жени в плавателните си състави.

Приех с голямо вълнение това предизвикателство, което продължава вече 11 години, казва тя.

Смело мога да твърдя, че с годините успях да изградя своя имидж и да работя в колектив, напълно равнопоставена с колегите ми мъже. Разбира се, това не беше лесно, но никога не е било причина да се откажа от кариерата си, заявява Магдалена.

Моят съвет към дамите, които са решили да се развиват в морската индустрия е да са смели, да не се плашат от малките трудности и да не спират да мечтаят за големия океан – давайте, момичета!

Жени в морската индустрия

 

Последни новини

Последни новини

Светлин Стоянов: България има възможност да реагира срещу увеличението на таксите за преминаване през Проливите

България има изключителна възможност да реагира срещу увеличението на таксите за преминаване през Проливите. Това заяви Светлин Стоянов, председател на Българска национална

Юри Станков: Конфликтът в Украйна и увеличените такси за преминаване през Проливите ни позиционира все по-далеч от нормалната бизнес среда

Времето, в което живеем и най-вече последствията от конфликта в Украйна събуждат у нас много въпроси относно бъдещето на нашия регион. Наложените икономически санкции на

България разработва интегрирана система за координиране на операции при бедствия и аварии в Черно море

Предвижда се разработване и внедряване на интегрирана информационна система за координиране и управление в реално време на операции при бедствия и аварии в българския морски