Изградена е нова ремонтна работилница за рибарски лодки в Ченгене скеле

Община Бургас е към края на изпълнението на проект „Подобряване на безопасността и условията на труд на рибарите чрез инвестиции в „Специализиран пристанищен обект за обслужване на непромишлен риболов – място за временно укритие на риболовни кораби (покрита лодкостоянка) в акваторията западно от м. Рибарско пристанище (бивша м. Ченгене скеле), Община Бургас“.

С реализирането му рибарите ще имат възможност да се възползват от новоизградената  ремонтна работилница за рибарски лодки с площ около 150 м2.

Сградата е позиционирана в непосредствена близост с пристанището.

Халето представлява помещения с обслужващ характер.

Работното пространство е в северната част на постройката, като има връзка с хладилно помещение в което се предвижда да има разположен фризер с ледогенератор .

Конструкцията е от стоманобетонни елементи и термопанели.

Визията е съобразена с цялостната концепция на Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“. Освен изградената ремонтна работилница за рибарски лодки към проекта са монтирани и модулни понтони. Механизмът за закрепването им позволява те да бъдат местени без усилия и да се монтират на ново място в зависимост от нуждите за обслужване на плавателните съдове.

Общата стойност на проекта е 458 823,01 лв.

Последни новини

Последни новини

Ексклузивно: Говори капитанът на един от задържаните в Румъния риболовни кораби

Ексклузивно пред Maritime.bg говори капитанът на РК "ВЕНИ" Красимир Петров, който е сред десетимата задържани български риболовци в румънското пристанище Констанца. Снимки и