„Севмаш“ строи едновременно две групи стратегически атомни подводници за руския флот

Северното машиностроително предприятие (Севмаш, част от Обединената корабостроителна корпорация) строи едновременно две групи стратегически атомни подводници проект 955А „Борей-А“ и многоцелеви атомни подводници проект 885М „Ясен-М“, съобщи в интервю за ТАСС генералният директор на предприятието Михаил Будниченко в навечерието на Деня на подводничаря, който се отбелязва в Русия на 19 март.

„Основната задача на „Севмаш“ през 2023 г. е пределно ясна – изпълнението на програмата за държавни отбранителни поръчки. Тази година тя ще бъде още по-интензивна.

„Севмаш“ строи две групи атомни подводници от проектите „Борей-А“ и „Ясен-М“, каза ръководителят на корабостроителницата.

По думите му работата по атомните подводни лодки „Княз Пожарский“, „Дмитрий Донской“ и „Княз Потьомкин“ се извършва в съответствие с графика, съгласуван с военното ведомство.

Последни новини

Последни новини

Ексклузивно: Говори капитанът на един от задържаните в Румъния риболовни кораби

Ексклузивно пред Maritime.bg говори капитанът на РК "ВЕНИ" Красимир Петров, който е сред десетимата задържани български риболовци в румънското пристанище Констанца. Снимки и