Hutchison Ports инвестира още 700 млн. долара в контейнерни терминали в Египет

Базираната в Хонконг Hutchison Ports обяви пореден етап на своите инвестиции в Египет.

Компанията ще инвестира още 700 млн. щ. долара в два проекта – B100 и Ал-Айн ал Сохна, с което общите инвестиции на Hutchison Ports в Египет достигат 1,5 млрд. щ. долара.

Компанията има за цел да разшири мрежата си и да засили възможностите си на развиващите се пазари и тази инвестиция поставя солидна основа за постигането на тази цел, коментират от пресслужбата на компанията.

Hutchison Ports инвестират в нов контейнерен терминал в пристанище Ал-Айн ал Сохна с очакван капацитет за обработка на 1,7 млн. TEU годишно.

Освен това компанията осигурява средства за развитието на проекта B100 за нов контейнерен терминал в пристанището на Александрия, който ще служи като врата към египетския пазар.

Hutchinson ще си партнира с CMA CGM и COSCO Shipping за новия терминал в Ал-Айн ал Сохна, докато Mediterranean Shipping Company (MSC) е готова да се присъедини в разработването на терминала близо до Александрия.

Последни новини

Последни новини

Ексклузивно: Говори капитанът на един от задържаните в Румъния риболовни кораби

Ексклузивно пред Maritime.bg говори капитанът на РК "ВЕНИ" Красимир Петров, който е сред десетимата задържани български риболовци в румънското пристанище Констанца. Снимки и