БАКС планира общи инициативи с асоциациите на корабните снабдители в Европа

В Париж се проведе годишната среща на борда на директорите на Европейската асоциация на корабните снабдители (OCEAN).

Българската асоциация на корабните снабдители (БАКС), която е член на Българска морска камара, е представена от нейния председател и член на борда на директорите на OCEAN Александър Александров.

Дискутирани са теми, свързани със снабдяването на корабите със стоки и материали в Европа, както и въпроси с митническите и ДДС регулации в EС, декарбонизацията на индустрията, санкционните режими по отношение на войната в Украйна и др, информират от БАКС.

Разгледани са и казуси от законово, митническо, данъчно и друго естество, които касаят корабното снабдяване.

На срещата е приет план за развитие и дейност на OCEAN за 2023 г., както посоките и целите, с които ще се посрещне 50-ата годишнина на организацията през 2026 г.

Бордът на директорите избра нов председател в лицето на Константино Завоани, който ръководи италианската ANPAN.

На срещата на борда на OCEAN присъства и Рафаел Фернандез, вице-президент на Международната асоциация на корабните снабдители ISSA.

Председателят на БАКС Александър Александров проведе срещи и обмени информация за общи инициативи и сътрудничество с всички председатели на корабните асоциации в Европа.

Председателят на БАКС Александър Александров (дясно) иКонстантино Завоани

Последни новини

Последни новини

Ексклузивно: Говори капитанът на един от задържаните в Румъния риболовни кораби

Ексклузивно пред Maritime.bg говори капитанът на РК "ВЕНИ" Красимир Петров, който е сред десетимата задържани български риболовци в румънското пристанище Констанца. Снимки и