Руски подводници проведоха учение в Черно море

Екипажите на подводниците „Колпино“ и „Стари Оскол“ от състава на Черноморския флот на Руската федерация изпълниха практически торпедни стрелби от подводно положение. Това съобщиха от пресслужбата на Черноморския флот, предаде ТАСС.

„Екипажите на подводниците успешно изпълниха поставените задачи и от подводно положение извършиха стрелба с торпедно оръжие по условна морска цел“, съобщиха от ВМФ.

Според пресслужбата, подводничарите са извършили преход към бойния полигон, провели са комплекс от подготвителни упражнения и са се потопили на предварително определена дълбочина за стрелба.

„Ефективността на използването на торпедно оръжие от екипажите на черноморските подводници ще бъде оценена след получаване на данни за насочване на торпедата към целта“, се казва в съобщението.

Торпедните стрелби са задължителен елемент от бойната подготовка на подводничарите и се провеждат в съответствие с утвърдения план, според руския флот.

Последни новини

Последни новини

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за