Гърция ще подкрепи турския кандидат за генерален секретар на IMO

Гърция ще подкрепи турския кандидат за генерален секретар на Международната морска организация (IMO), стана ясно по време на среща между външните министри на двете страни.

Гръцкият министър Никос Дендиас пое ангажимент пред своя турски колега Мавлют Чавашоглу страната да гласува за Суат Хайри Ака на предстоящите избори през юни, според съобщения в гръцки медии.

Медиите в страната съобщават, че това е част от дипломатическа договорка, в която Турция ще подкрепи кандидатурата на Гърция за ротационен член на Съвета за сигурност на ООН.

Турция номинира за генсек на IMO Суат Хайри Ака, който е представител на страната в Международната организация за гражданска авиация (ICAO) и бивш заместник-секретар по морските въпроси в министерството на транспорта.

Тема в развитие, вижте още:

Последни новини

Последни новини

Няма непосредствена опасност за крайбрежието ни от взривяването на „Каховка“

Във водите на Черно море в района на Одеса постъпва вода от р. Днепър след взривяване на стената на яз. Каховка. Акт, за който взаимно се обвиняват Русия и Украйна. През

Подводният риф при нос Шабла върху карти на Гаетано ди Палма и Ал. Конрад от 1811 и 1828 година

Отсечка от картата „Карта на по-голямата част от Турция в Европа“ на Гаетано ди Палма от 1811 г. с част от западния бряг на Черно и подводният риф при нос Шабла (Cap Chabla).