Пилотска станция – Варна осигурява практическо обучение за ученици от ВМГ

Пилотска станция – Варна осигурява практическо обучение за ученици от Варненска морска гимназия „Св. Николай Чудотворец“.

Ученици от учебното заведение практикуват на пилотски катери на варненската станция.

Младите корабоводители придобиват първични умения за снемане от кей на малък плавателен съд, управление при подхождане към кораб и заставане на кей.

„Момчетата получиха похвали за представянето си от пилоти от станцията“, коментираха от учебното заведение.

Варненската морска гимназия „Св. Николай Чудотворец“ е най-голямото средно учебно заведение за подготовка на морски кадри в страната. От учебната 2021/2022 година то е в списъка на иновативните училища. Въведени са нови учебни предмети, оборудването е модерно, а екипът – висококвалифициран и мотивиран. Учителите успешно се справят с модерните технологии и пълноценно използват създадения STEМ център за постигане на педагогическите си цели.

Видео:

Последни новини

Последни новини

Почистиха паметника на подводничарите край Камчия, вандализиран с надписи „Слава на Украйна“

Граждани почистиха паметника на подводничарите край р. Камчия, който бе залят с боя от вандали през изминалите дни. "Свидетели сме на поредното вандалско посегателство

ММК призовава правителствата да насочат курса към бъдеще с нулеви емисии от корабоплаването

Международната морска камара (ММК) подкрепя разработването на Глобален стандарт за горива (GFS) като техническа мярка за намаляване на емисиите от корабоплаването. Според