ТУ – Варна представя морските си специалности на младежи от шест държави

70 младежи от Гърция, Испания, Португалия, България, Румъния и Полша ще имат възможност да научат повече за обучението в петте морски специалности на Технически университет – Варна.

В университета те могат да се обучават по специалности „Корабоводене“, „Корабни машини и механизми“, „Електрообзавеждане на кораба“, „Логистика на водния транспорт“, както и в курсове на Морския квалификационен център. Ще бъде представена и специалност „Корабостроене и морска техника“, изучавана единствено в ТУ – Варна.

Целите на посещението на международната младежка общност са възможностите за образование и кариерно развитие в сферата на морската индустрия.

На гостите ще бъдат представени специализираните симулатори, експериментални и лабораторни комплекси в МКЦ към ТУ-Варна, тренажорите Корабен мостик и Динамично позициониране на кораба, които се използват за практическото обучение на студентите от морските специалности в университета.

Последни новини

Последни новини

Почистиха паметника на подводничарите край Камчия, вандализиран с надписи „Слава на Украйна“

Граждани почистиха паметника на подводничарите край р. Камчия, който бе залят с боя от вандали през изминалите дни. "Свидетели сме на поредното вандалско посегателство

ММК призовава правителствата да насочат курса към бъдеще с нулеви емисии от корабоплаването

Международната морска камара (ММК) подкрепя разработването на Глобален стандарт за горива (GFS) като техническа мярка за намаляване на емисиите от корабоплаването. Според