Руската ОКК планира навлизане в Африка

Обединената корабостроителна корпорация (ОКК) е готова да си сътрудничи с африканските страни, съобщиха от на компанията. „Вярваме, че е дошло времето да приложим приятелските ни отношения на практика и сме готови да развиваме партньорства, основани на различни финансови механизми“, казва Андрей Бузинов, първи заместник генерален директор на ОКК.

Корпорацията отбеляза, че може да предложи на африканските компании сътрудничество в строителството на различни видове кораби – за насипни товари, контейнеровози, танкери, пътнически, товаро-пътнически кораби и др.

„ОКК е готова да създаде условия за строителство на кораби и гражданско морско оборудване за африкански партньори, включително локализиране на строителството в Африка, което може да създаде местни работни места, да увеличи данъчните приходи и да развие нови компетенции“, подчертава Бузинов.

Обединената корабостроителна корпорация е най-голямата корабостроителна група в Русия. Създадена е в съответствие с указ на президента на Руската федерация през 2007 г. със 100% федерална собственост. Холдингът включва около 40 предприятия и организации от индустрията (основните корабостроителни и кораборемонтни заводи, водещи конструкторски бюра).

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран