Възстановяват отбивни съоръжения в два пристанищни терминала във Варна

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) планира възстановяване състоянието на отбивни съоръжения по кейови стени в два пристанищни терминала във Варна, става ясно от обявена от предприятието обществена поръчка, видя Maritime.bg.

Ще се извърши рехабилитация на отбивни съоръжения в Пристанищен терминал „Петрол“ и Пристанищен терминал „ТЕЦ Езерово“.

Зоната предвидена за рехабилитация е по кейовия фронт на двата пристанищни терминала, като има участъци с частично или цялостно компрометирано състояние на отбивните съоръжения в следствие на дългогодишната експлоатация.

ДППИ осигурява до 500 хил. лева за ремонтните работи, като се очаква подобряване на функционалността на отбивните съоръжения и площадките на кейовия фронт за товаро-разтоварна дейност на пристанищните терминали.

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран