Започва морската фаза на румънското учение „Sea Shield“, в което участват два български кораба

Продължава участието на фрегата “Верни” и базов миночистач “Прибой” в националното военноморско учение с международно участие на Военноморските сили на Румъния ,,SEA SHIELD 2023”.

ВЕРНИ в Пристанище Констанца | Снимка: Ал. Тодоров / Maritime.bg

След извършване на преход и заставане в пристанище Констанца, корабите участваха в бреговата фаза на учението.

Проведени са работни срещи относно изпълнението на сериалите на море, както и предпоходна конференция с участието на офицери от щаба за управление, щаба на военноморското оперативното съединение и участващите единици. 

Днес корабите започват изпълнение на учението на море, съобщиха от родните ВМС.   

ПРИБОЙ и ВЕРНИ в Пристанище Констанца | Снимка: Ал. Тодоров / Maritime.bg

Целта на учението е повишаване на нивото на оперативната съвместимост с ВМС на съюзническите страни, усъвършенстване на подготовката и способностите на личния състав на корабите за участие в провеждането на учения и усъвършенстване на тактиките, техниките и процедурите при съвместно плаване  в съюзнически формат.

Над 3400 военнослужещи от 13 държави ще участват в интегрираното учение на НАТО Sea Shield 2023, което се проведжа в югоизточна Румъния, във водите на Черно море и делтата на река Дунав.

Снимки (ВМС):

Последни новини

Последни новини

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за