Пристанищни синдикати: Не подкрепяме предложенията на Благомир Коцев за зоната на Пристанище Варна

За прехвърляне на обособената обществена зона в Пристанищен терминал Варна – Изток на Община Варна се обяви бившият областен управител на Варна Благомир Коцев (Продължаваме промяната).

„Вчера внесох искане, с което настоявам община Варна да поеме управлението върху територията на част от пристанище Варна-Изток – атракционната зона между Морска гара и административната сграда на пристанището“, написа Коцев в социалната мрежа „Фейсбук“.

Maritime.bg припомня, че т.нар. зона за обществен достъп бе реализирана и развивана по време на управлението на няколко правителства на ГЕРБ. Първоначално тя бе в ограничена територия между първите кейови места на пристанищния терминал, докато в настоящия си вид вече е погълната почти половината от терминала, в който работят около 600 души.

„Целта е варненци да си върнем възможността да решаваме за това как да се развива една от най-атрактивните зони в града ни“, коментира той.

Коцев не обявява с кое е атрактивна зоната, нито дали има съмнения за законосъобразността на построените там обекти, каквито се появиха през последните години.

„Вместо от „Пристанище Варна“ ЕАД да се занимават с товаро-разтоварни дейности и складове, те строят атракциони“, заявява бившият областен управител, който също така не споменава с какви специалисти разполага общинската администрация за управление на подобни обекти.

„В никакъв случай не подкрепяме предложението на г-н Благомир Коцев“, заяви пред Maritime.bg Мартин Димитров от СТСБ при КНСБ.

Димитров не изключи да се стигне до протестни действия, ако такова предложението на Коцев бъде прието.

„Тази територия и в момента не можем да използваме за претоварни дейности, но ( на пристанището, б.р.) тя носи чисти приходи“, коментира синдикалистът.

Престъпление е да се купуват и продават гласове.

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран

Във Военноморска база Бургас отбелязаха 60-ата годишнина на Четвърти дивизион патрулни кораби

Във Военноморска база Бургас тържествено беше отбелязана 60-ата годишнина от създаването на 4-ти Дивизион патрулни кораби. Със заповед на тогавашния командващ на флота