Драстичен ръст на сигналите за тормоз и дискриминация в екипажите на яхти

Ръст от 81% на докладваните сигнали за обиди, малтретиране, тормоз и дискриминация в екипажите на яхти, отчитат от неправителствената ISWAN.

Илюстративно изображение | Снимка: Юджийн Чистяков / Unsplash

Организацията съобщи пред Maritime.bg, че подобни сигнали, докладвани от членове на екипажи на търговски кораби са увеличени с една чертвърт за миналата година.

ISWAN поддържа няколко безплатни, международни, поверителни линии за помощ и подкрепа на моряци и техните семейства по целия свят.

„През 2022 г. услугите на линиите за помощ на ISWAN подпомогнаха над 13 600 моряци и техните семейства от 94 различни националности, обработвайки над 16 000 обаждания и съобщения“, коментираха от пресслужбата на организацията.

Според организацията много моряци от Украйна и Филипините са изпитали финансови затруднения през 2022 г. Контактите, свързани с финансови затруднения, са се увеличили повече от два пъти през годината, главно от моряци от Украйна.

Последни новини

Последни новини

България не е подавала данни в европейската система по надзор на пазара на морското оборудване

България не е подавала данни в европейската система по надзор на пазара на морско оборудване, пише в издадено от Европейската комисия мотивирано становище. В