Възстановяват пропадналия кей във фишпорт „Варна“

Община Варна обяви начало на пазарни консултации за възстановяване на пропадналия кей на рибарско пристанище „Варна“, намиращо се в кв. „Аспарухово“, установи проверка на Maritime.bg.

Планира се авариен ремонт на 4 пропаднали участъка зад ръба на кейовата стена и привеждане на пристанището в съответствие с нормативните изисквания за експлоатационна годност.

През миналата година стана ясно, че за ремонта ще са нужни поне 140 хил. лева.

Справка на Maritime.bg по обявеното сега задание и планираните ремонтни работи обаче показва, че е възможно общинският разход да бъде увеличен.

Част от кея на рибарско пристанище „Варна“, в което се обслужват големи риболовни кораби, тъй като не могат да влизат във фишпорт „Карантината“, се срина след началото на удълбочаването на каналите, като и до момента не ясно дали това има връзка.

Пропадналият кей в рибарско пристанище Варна:

Видео: Maritime.bg / Архив

Междувременно продължава изземването на наноси, блокиращи подхода към рибарско пристанище „Карантината“, също намиращо се във варненския квартал „Аспарухово“.

Видео:

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран