MedCruise ще проведе Генералната си асамблея в Бургас

Има промяна в датите, на които Асоциацията на Средиземноморските и Черноморски пристанища „МедКруиз“ ще проведе Генералната си асамблея в Бургас през есента на тази година. Това съобщи пред БТА директорът на „Пристанище – Бургас“ ЕАД Диян Димов. По думите му организацията е потвърдила програмата за дните от 10 до 13 октомври тази година. 

Припомняме, че домакинството на страната ни беше анонсирано през 2021 година, след асамблеята в Барселона, Испания. Първото официално потвърждение за домакинството на Бургас беше получено в края на декември миналата година, когато пред БТА Димов посочи, че плановете са събитието да се проведе през септември. 

Форумът ще бъде в залите на Международен конгресен център – Бургас, а тазгодишната пролетна асамблея на Асоциацията на Средиземноморските и Черноморски пристанища ще се проведе през май в Гърция. В нея ще се включат представители от Варна и Бургас. Генералната Асамблея на „МедКруиз“ е едно от най-мащабните събития, свързани с круизния бизнес, които ще се проведат у нас.

Очаква се в Бургас да пристигнат стотици делегати от цял свят – сред тях представители на круизни компании, туроператорски агенти, пристанища и др. Българското домакинство ще бъде под егидата на транспортното министерство. 

През 2018 година представители на пристанищата от западния бряг на Черно море – Бургас, Варна, Констанца и Одеса съвместно с президента на „МедКруиз“ (бел. авт.: тогава Айрам Диаз Пастор) подписаха План за действие до 2021 година. Договорено бе четирите порта на ротационен принцип да бъдат домакини на срещи и посещения от заинтересованите лица в круизния бизнес – круизни компании, преса, асоциации и др., с цел представяне на развитието на инфраструктурата, сигурността и организацията в пристанищата домакини. 

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран