Във Варна предстои международен морски форум за декарбонизацията

В четвъртък във Варна ще се проведе международен морски презентационен форум „Декарбонизация на морския транспорт – предизвикателства и възможности“, организиран от Българската национална асоциация по корабостроене и кораборемонт (БНАКК).

Илюстративно изображение | Снимка: ABS

Форумът, който е със свободен вход, ще бъде открит на 6 април в 1600 ч. в хотел на бул. „Княз Борис I“ 65 в морската столица.

Форумът ще бъде открит от председателя на БНАКК Светлин Стоянов и Пайет Палайологу, вицепрезидент на Бюро Веритас за зона Югоизточна Европа, Черно море и Адриатическо море.

Гост лектори са Джон Кокаракис – Технически директор SEEBA Zone при Бюро Веритас и Василиос Димолас, директор технологии и иновации.

На събитието ще бъде направен обзор на изискванията на IMO за декарбонизация на морските превози и методите за постигането им, както и алтернативните методи за намаляване на въглеродните емисии в корабоплаването.

Вижте още тук:

Последни новини

Последни новини

Почистиха паметника на подводничарите край Камчия, вандализиран с надписи „Слава на Украйна“

Граждани почистиха паметника на подводничарите край р. Камчия, който бе залят с боя от вандали през изминалите дни. "Свидетели сме на поредното вандалско посегателство

ММК призовава правителствата да насочат курса към бъдеще с нулеви емисии от корабоплаването

Международната морска камара (ММК) подкрепя разработването на Глобален стандарт за горива (GFS) като техническа мярка за намаляване на емисиите от корабоплаването. Според