ТУ – Варна успешно премина сертификация от Министерството на транспорта на Япония

Морските специалности в Технически университет – Варна успешно преминаха одит на Министерството на транспорта на Япония, съобщиха от учебното заведение. Сертификатът за успешната проверка беше връчен от Томохиро Накаи на ректора на университета. Дипломите, издавани от ТУ – Варна, на студентите, завършили морски специалности са легитимно признати от Министерството на транспорта на Япония.

Одитирани са специалностите „Корабоводене“ и „Корабни машини и механизми“. Завършилите университета имат право да плават на кораби под флага на Япония без полагане на допълнителни изпити.

В края на миналата година японска комисия посети ТУ-Варна и се запозна с целия учебен процес – учебни планове, учебни програми, съответствия с изискванията на Международната морска организация IMO и на Международната конвенция STCW. Оцени на място състоянието на материалната база на ТУ-Варна – главно тренажорите и лабораториите за подготовка на навигатори, за подготовка на механици и за действия при бедствия и аварии и даде висока оценка на подготовката на морски кадри в университета, според съобщение на учебното заведение.

Последни новини

Последни новини

Подписахме Меморандум за разбирателство за морско сътрудничество с Пакистан

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и посланикът на Ислямска република Пакистан Н. Пр. Мариам Афтаб подписаха Меморандум за разбирателство за