Съвместни курсове за специална и следдипломна квалификация планират ВВМУ и БМКЦ

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Българският морски квалификационен център се договориха да развиват равноправно и взаимноизгодно сътрудничество в областите на обучение, става ясно от съобщение на училището.

Основните сфери на сътрудничество между тях са формирането на съвместни курсове за специална и следдипломна квалификация, изследователски екипи за работа по национални и международни образователни и научни проекти и извършване на научни изследвания с участието на студенти, докторанти, преподаватели и курсисти.

В договора е записано още съвместното обучение и ръководството на студенти, дипломанти, докторанти и курсисти, както и използването на научноизследователските и учебни бази на двете страни помежду им.

Последни новини

Последни новини

Почистиха паметника на подводничарите край Камчия, вандализиран с надписи „Слава на Украйна“

Граждани почистиха паметника на подводничарите край р. Камчия, който бе залят с боя от вандали през изминалите дни. "Свидетели сме на поредното вандалско посегателство

ММК призовава правителствата да насочат курса към бъдеще с нулеви емисии от корабоплаването

Международната морска камара (ММК) подкрепя разработването на Глобален стандарт за горива (GFS) като техническа мярка за намаляване на емисиите от корабоплаването. Според