Хванаха 850 килограма кокаин на бълкер

Над 850 килограма кокаин са открити на борда на плаващия под флага на Либерия бълкер ATLAS (IMO: 9642368), съобщиха властите в Италия.

Снимка: Финансова полиция, Италия

Корабът пристига във Венеция от Сантос, Бразилия.

При бордова проверка екипи на финансовата полиция и бреговата охрана установяват скритите наркотици на различни места на построения през 2011 г. плавателен съд с дедуейт 75 124 т.

Пазарната стойност на открития наркотик възлиза на 150 млн. евро, според съобщение на властите, цитирано от „Il Gazzettino“.

Изданието „Fatto Quotidiano“ съобщава, че екипажът е бил разпитан. Не се съобщава националността на моряците.

Те отричат съпричастност с контрабандата.

Италианските власти продължават разследването, проведен е и водолазен оглед заради съмнения за наличие на още наркотици, прикрепени към корпуса, като не се изключва откритата дрога сега да е свързана с заловените преди няколко дни плаващи в мрежи със сигнализация край Сицилия 2 тона кокаин.

Регистриран собственик на бълкер ATLAS е базираната в Гърция „Vesta Marine“, мениджър на кораба е друга компания, базирана в Атина – „Lavinia Corp“, сочи справка в Equasis.

Видео:

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран