Без проблеми започна обработката на бълкер в турско пристанище, за който Украйна твърди, че „превозва крадено зърно“

Без никакви проблеми започва обработката на бълкер в турското черноморско пристанище Самсун, за който Украйна твърди, че „превозва крадено зърно“, натоварено в Крим.

Изглежда южната ни съседка няма да се съобрази по никакъв начин с настояването на Украйна.

Стана ясно и кой е плавателният съд, за който Украйна поиска арест в Турция.

Това е плаващият под флага на Панама бълкер BOMUSTAFA O (IMO: 9114476). Съдът е собственост и се менажира от базирани в ОАЕ компании, сочи справка в Equasis.

„Този кораб пристигна в нашето пристанище. Той е тук и преминава стандартни процедури за оформяне. Не говорим за задържане или арест. Това е стандартно митническо оформяне“, коментира представител на пристанищната администрация, цитиран от ТАСС.

В сряда авторитетният вестник „The Wall Street Journal“ съобщи, че Украйна е поискала от Турция да арестува кораба, за който Киев твърди, че бил натоварен със зърно в Крим.

Според вестника Украйна отправя такова искане на фона на нарастващото напрежение около сделката за зърнен коридор в Черно море.

Вижте още тук:

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран

Във Военноморска база Бургас отбелязаха 60-ата годишнина на Четвърти дивизион патрулни кораби

Във Военноморска база Бургас тържествено беше отбелязана 60-ата годишнина от създаването на 4-ти Дивизион патрулни кораби. Със заповед на тогавашния командващ на флота