Протест отправя предизвикателство към „корпоративната алчност в офшорния сектор“

От днес се очаква да започне 48-часова стачка на 1300 работници на офшорни платформи във Великобритания, съобщи синдикатът „Юнайт“ (Unite), цитиран от Ройтерс. Протестът може да доведе до спиране на производството на офшорните петролни и газови платформи.

Стачката ще обхване петролни и газови оператори, включително Би Пи (BP), Си Ен Ар Ай (CNRI), „ИнKуест“ (EnQuest), „Харбър“ (Harbour), „Итака“ (Ithaca), „Шел“ (Shell), „ТАКА“ (TAQA) и „Тотал“ (Total).

„Няма съмнение, че изпълнителите и операторите могат лесно да си позволят увеличение на заплатите“, заяви генералният секретар на синдиката Шарън Греъм.

„Трябва да бъде отправено предизвикателство към мащаба на корпоративна алчност в офшорния сектор“, добави тя, предаде БТА. 

Шарън Греъм подчерта, че „Юнайт“ ще подкрепи всяка стъпка на членовете си в тази борба за по-добри условия на труд и заплащане. 

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран