Осигуряват пешеходен достъп от историческото ядро на Варна към зоната на Морска гара

Историческото ядро на Варна ще бъде свързано със зоната за обществен достъп на Морска гара – Варна.

Туристите ще имат директен достъп до зоната през пешеходната улица „8-ми Ноември“, става ясно от съобщение на неправителствената организация „Пространствата на Варна“.

„Морето и културното наследство на Варна са двата най-съществени потенциала на града. Какво по-хубаво от това, да се разхождаш по малките закътани улички и накрая да стигнеш директно до морския бряг“, коментират от сдружението.

През миналата седмица е проведена среща между представители на община Варна, “Пристанище Варна” ЕАД и ДП “Пристанищна инфраструктура”.

„Темите бяха много, но основната цел на срещата беше да помислим заедно, как да свържем свободната пристанищна зона с историческото ядро на града. Най-директната връзка е продължението на пешеходната улица “8-ми Ноември”. Всички присъстващи заявиха своето желание и готовност да се включат в този процес“, става ясно от публикация на организацията.

Последни новини

Последни новини

Почистиха паметника на подводничарите край Камчия, вандализиран с надписи „Слава на Украйна“

Граждани почистиха паметника на подводничарите край р. Камчия, който бе залят с боя от вандали през изминалите дни. "Свидетели сме на поредното вандалско посегателство

ММК призовава правителствата да насочат курса към бъдеще с нулеви емисии от корабоплаването

Международната морска камара (ММК) подкрепя разработването на Глобален стандарт за горива (GFS) като техническа мярка за намаляване на емисиите от корабоплаването. Според