ВМС са домакин на форум за сигурността в Черно море

Второто издание на Черноморския форум ще се проведе в София в периода 24-26 април. Събитието се провежда под егидата на министъра на отбраната Димитър Стоянов и на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, а организатори са командирът на Военноморските сили (ВМС) на Република България контраадмирал Кирил Михайлов и командирът на Военноморските сили на САЩ в Европа и Африка и командващ на Съюзното компонентно командване на НАТО в Неапол (JFC) адмирал Стюарт Мънч.

Форумът ще бъде открит от заместник-министъра на отбраната Теодора Генчовска, началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, контраадмирал Кирил Михайлов и адмирал Стюарт Мънч.

Основната тема на форума – „Морската сигурност в Черно море в епоха на конфликт“, е продиктувана от променената ситуация в черноморския регион вследствие на военния конфликт в Украйна. Участие в отделните панели ще вземат представители на ВМС на България, Гърция, Румъния, Турция, Украйна и други европейски държави, на основите командни структури на НАТО и на съюзни държави в Европа и Средиземноморието, както и на неправителствени организации и дипломатически мисии на участващите държави.

Последни новини

Последни новини