Атаките на Украйна с безпилотни плавателни съдове застрашават зърнения коридор в Черно море, предупреди Русия

От района на пристанище Одеса са активирани безпилотните плавателни съдове, които в нощта на 24 април атакуваха базата на руския Черноморски флот в Севастопол, съобщиха от Министерството на отбраната на федерацията.

„На 23 март и 24 април т.г., в нарушение на гаранциите за зърнения коридор в Черно море, Украйна извърши многократни атаки с безпилотни катери срещу базата на Черноморския флот в Севастопол и гражданска инфраструктура в Крим. Анализът на маршрута на движение на украинските безпилотни съдове показва, че те са активирани от акваторията на пристанището в Одеса, предназначена за изпълнение на Черноморската инициатива“, казват от военното ведомство, цитирани от ТАСС.

„Терористичните действия на киевския режим застрашават следващото удължаване на зърнената сделка след 18 май тази година“, допълват от министерството.

Вижте още:

Последни новини

Последни новини

Почистиха паметника на подводничарите край Камчия, вандализиран с надписи „Слава на Украйна“

Граждани почистиха паметника на подводничарите край р. Камчия, който бе залят с боя от вандали през изминалите дни. "Свидетели сме на поредното вандалско посегателство

ММК призовава правителствата да насочат курса към бъдеще с нулеви емисии от корабоплаването

Международната морска камара (ММК) подкрепя разработването на Глобален стандарт за горива (GFS) като техническа мярка за намаляване на емисиите от корабоплаването. Според