„Порт флот – Бургас“ завършва първото тримесечие с положителен финансов резултат

Общите приходи на „Порт флот – Бургас“ АД за първите три месеца на 2023 г. нарастват до 2 130 000 лева, което е увеличение от близо 6 на сто, сравнено със същия период на миналата година, става ясно от публикувания в официалния сайт на дружеството междинен финансов отчет.

Снимка: „Порт флот – Бургас“ АД

„Порт флот – Бургас“ отбелязва скок на разходите за извършване на основната си дейност (над 20 на сто), а като причина се посочва динамичната икономическа обстановка през последните няколко години.

Влияние върху дейността на дружеството оказват и прекъснатите вериги за доставки след началото на руската военна инвазия в Украйна.

До края на месец март 2023 г. разходите са нараснали до близо 2 млн. лева.

Дружеството завършва първото тримесечие на годината с положителен нетен финансов резултат от 232 000 лева, който обаче е значително по-нисък от този, отчетен за същия период на миналата година – над 445 000 лева, предаде БТА.

„АРЗ Холдинг 2002“ ЕООД притежава малко над 60 на сто от гласовете с право на глас в общото събрание на акционерите в “Порт флот – Бургас“ АД. Останалите са разпределени между няколко други дружества и индивидуални инвеститори.

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран

Във Военноморска база Бургас отбелязаха 60-ата годишнина на Четвърти дивизион патрулни кораби

Във Военноморска база Бургас тържествено беше отбелязана 60-ата годишнина от създаването на 4-ти Дивизион патрулни кораби. Със заповед на тогавашния командващ на флота