Откриха секретни документи за британска ядрена подводница в кръчма

Британският кралски флот започна разследване след информацията, че секретни документи за подводница са били открити в тоалетна на пъб от популярната верига Wetherspoons. Таблоидът „Сън“ първи разпространи новината, уточнявайки че става дума за подробности за подводницата HMS Anson (S123) – една от най-съвременните в кралския флот, информира БНР.

Документите са били намерени на пода в тоалетна кабина на пъба на гарата в градчето Бароу-ин-Фърнес.

От военноморските сили заявиха, че документите са от „общ“ характер без класифицирана информация, макар „Сън“ да обявява, че в тях има секретна и чувствителна информация.

Въпреки това обаче военните приемат изключително сериозно всички въпроси, свързани със сигурността, и ще разследват обстоятелствата около откриването на документите.

Строителството на HMS Anson струва на британските данъкоплатци 1,3 милиарда паунда.

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран